woensdag 8 januari 2014

Trönö Nya Kyrka

 Trönö´s Nya Kyrka, is een tegenpool van de Gamla Kyrka, maar op zijn manier imposant, en voor Zweedse begrippen heel modern en leeg....
Soms worden er ´s avonds kerk diensten gegeven, met alleen maar kaarslicht, als je dan aan komt rijden, en je ziet de kerk op de heuvel staan, word je betoverd.

 De kerk werd volledig verwoest door brand 11 november 1998 ,en werd in een paar jaar gerestaureerd tot wat het heden ten dagen is.
   Het vuur gingen meerdere culturele schatten verloren, waaronder een aantal kazuifels van 1400 - en 1700 en een doopvont gemaakt door Lars Bodin.  

  De kerk werd heropend in 2001. De gerenoveerde kerk heeft een lichte en moderne stijl, Voordat je de kerk binnentreed, is een open patio, dat is een gedeelte van de kerk, links bevindt zich de klokken toren, rechts de ingang van de kerk.

4 opmerkingen:

 1. Mooie kerk. Wij konden er helaas niet naar binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van de brand, maar nu ook weer de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zal inderdaad een pracht gezicht zijn om zo de kerk te zien op de berg met al de lichtjes.
  Ja hoor wij hebben nu ook sneeuw hier en koud dat het is.
  De wind is oostenlijk en maakt de gevoelstemperatuur een stuk kouder, brrrrrr.
  Lekker binnen blijven weer.
  Fijne dag.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, Jole, ik gebruik even dit blog om te reageren want op je handwerkblog reageert het opmerkingenformulier bij mij niet! Lastig hoor. Maar: je hebt heel bijzondere randjes en ik zit er helemaal niet over in: je weet er vast en zeker iets bijzonders van te maken! Gezellig weekend. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie voor jullie bezoekje,
Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita