maandag 6 januari 2014

Tronö Gamla Kyrka

In de Hälsinger landschap ligt, Trönö ten  noordwesten van Söderhamn ,is Norrland best bewaarde kerk site uit de middeleeuwen .
Ansichtkaart Gamla Kyrka Trönö
De architectuur onthult de jaren 1500 , maar de geschiedenis van de kerk is ouder , die  gaat 300 jaar terug , naar de 1200

Muur en begraafplaats rondom de kerk

De Kerk mortel  van graniet ,is ongeschonden gebleven,  zodat je zijn geschiedenis in de gewrichten en naden kunnen lezen , die daar zijn sporen  heeft nagelaten . De oudste delen dateren uit de jaren 1200 te zien in het schip noord- westelijke deel .Tijdens de jaren 1700 , bouwde  men een nieuwe sacristie en een aantal nieuwe onderdelen in het interieur  werden toegevoegd  in de kerk, waaronder  een altaar en  een bank
Ingang
Ansichtkaart.
Ingang
Klokkentoren leeftijd is onbekend, maar het ontwerp doet denken aan de Noorse staafkerken , met shinglesdak en - zaagsel bedekte polen. In het belfort zit een geheugen kloksnelheid van 1936 die tweemaal per jaar roepen ter nagedachtenis aan aartsbisschop Nathan Söderblom van zijn geboorte en dood dagen . Het noordoosten van de begraafplaats gelegen pastorie , ook wel Söderblomsgården , Nathan Söderblom het ouderlijk huis .
Het is een bezoekje  waard deze kerk, omdat er veel historie rondom deze kerk is, 

Fijne dag allemaal groetjes Joke
3 opmerkingen:

  1. Had ik net een blogpost gemaakt over deze kerk met een verwijzing naar je blogpost, maak je een nieuwe :-). Ik pas mijn eigen blogpost gelijk weer aan met deze link.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben weer eens stom. Ik haal Ria en jou door elkaar. Ik had de link van Ria toegevoegd aan mijn blogpost. Ik voeg die van jou er natuurlijk ook aan toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bijna gemist deze kerk op je Kerkepad? Maar beslist de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie voor jullie bezoekje,
Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita