zaterdag 20 juli 2013

Linda en Jona Netsman


werden beste vriendinnen tijdens hun middelbare school tijd,  in Bollnäs. Na hun schooltijd scheiden hun wegen.

 Na hun  echtscheidingen besloten Linda en Jona Netsman om samen te investeren in een leven samen Ze keken hoe ze wilde wonen, hoe hun  dromen vervuld zouden worden en hoe de plannen konden worden gerealiseerd.

 Ze wilden een  creatieve beroep hebben, dat  was een noodzaak. Ze wilden een  interessante en ontspannende hobby hebben,en gingen 
een stofferings- cursus in Stockholm volgen


 Het stel kocht oude fauteuils op, en begon met het bekleden daarvan, en bood ze te koop aan.


 Toen volgde alles snel elkaar op: Het basisidee van recycling spray, genaamd Design by Leftovers. Ze gingen opzoek naar mooi oude, tweedehands kleding, en stoffen, om daar hun meubels mee te stofferen.
  
Het basisidee van Design By Leftovers(link), is om oude meubels een nieuw leven door middel van een nieuw ontwerp. Alles wordt gemaakt in Zweden, is met de hand gemaakt en heeft een zeer lange houdbaarheid.

 Ze willen dat hun meubels bruikbaar zijn, en niet alleen als versiering dienen,

De gemiddelde prijs van een stoel is 50.000Zwkr. (ongeveer €5000) en de klantenkring groeit elke week.

Ze willen dat hun klanten verliefd worden op hun meubelen en het waarderen dat het wordt gerecycled, zegt Linda.

Vandaag de dag  hebben ze een persoonlijke relatie met al hun klanten, wat betekent dat het niet zo moeilijk is om afscheid te nemen van de meubels , waar ze aan gewerkt hebben. Ze weten dat als ze de meubels verkocht hebben, dat degene die ze hebben gekocht, net zo verliefd zijn op de meubels als de 2 dames die er aan gewerkt hebben.

Fijne dag allemaal groetjes Joke