zaterdag 3 maart 2012

Vandaag, Zondag,,,,,,,, is het weer zo ver.....

Angus doet voor de 2de keer deze week, afgelopen maandag Öppet Spår, en vandaag dan nog een keer
Zo zit ik s´morgens met mijn bakkie senseo te kijken, en later via de internet, of ik Angus ergens zal zien
De Vasaloppet  is een langlaufwedstrijd die jaarlijks op de eerste zondag van maart in Dalarna in Midden Zweden gehouden wordt. De tocht van ongeveer 90 kilometer gaat van  Sälen naar Mora en is de langste in zijn soort.

 De tocht wordt gehouden in nagedachtenis van Gustaaf Vasa (lees verhaal onderaan), de koning van Zweden die, op de vlucht voor de Denen, deze tocht op ski's maakte.
 Angus is nu een veteraan, wat betekent dat hij, ze nu meer dan 30 keer heeft gedaan, (maar hij heeft er meer gedaan, want hij doet hem dus 2 maal per week, helaas telt een keer maar)

Nu hier zien jullie een foto, dan Angus zijn 30ste medaille in de hand krijgt door een schone Dalarna dame,
en een paar maanden later, waren we een weekeinden in Mora, waar Angus zijn diploma en officiële nummer uitgereikt werd, dus dit is een oranje nummer, zo herken je een veteraan.
Hier zijn alle veteranen,
Het leuke is, als je Mora museum in gaat ziet je deze foto:Zie die heer helemaal in het geel!  Dat is Angus, en ga je naar de film kijken, dat zei je Angus 2 maal voorbij skiën!!was zo leuk toen ik dat zag.
Ik wens Angus succes vandaag, en ik ga hem volgen, zo gauw ik zijn nummer weet, zal ik het op het blog zetten, dan kunnen jullie hem volgen

Fijne dag allemaal groetjes Joke