zondag 26 februari 2012

Alnö Kyrka

de kerk is een van de oudste in het noorden en is Medelpad oudste nog bestaande kerk. Het is gebouwd van witte steen en het originele deel werd gebouwd in de 1100.


De oorspronkelijke kapel, wat lager is en smaller dan het schip is er nog steeds.

 De sacristie en veranda werden toegevoegd in de jaren 1400, maar ook schilderijen op het plafond en de muren. In de jaren 1700 was de kerk het raam het nu is.
Aan de linkerkant  van de kerk, , de nieuwe veranda in hout, gebouwd in de late 1700's
. In het midden wordt gezien van de oude poort, van de jaren 1400. Achter dit is het schip, en aan de rechterkant is het altaar kamer die de Kerk is het oudste deel, gebouwd van de 12 boeren en hun families tijdens de late 1100. 
 
Kerk patroonheilige is St. Michael.
Het kerkinterieur wordt beschouwd als een van de mooiste in Zweden. De schilderingen op de gewelven en de muren werden toegevoegd in de late jaren 1400 en aangenomen wordt dat ze werden uitgevoerd door een van Albertus Pictor studenten. De beelden vanaf niet hersteld of verhoogd, maar gereinigd. De top van figuur 5 is te zien (ondersteboven) St. Clemens links, en St. Antony rechts. St. Clement leefde in de eerste eeuw na de geboorte van Christus en wordt beschouwd als een van de eerste apostolische fädrerna. Door zijn christelijk geloof werd hij verbannen uit Rome. St. Antonius leefde ongeveer 251-356 AD. en werd geboren in Egypte. Toen zijn ouders overleden was gaf hij zijn erfenis aan de armen en ging naar de woestijn om een ​​kluizenaar te leven. Hij wordt beschouwd als het begin van de monastieke aankomst zijn.
 Ook zie je een schilderij van St. Antonius van twee monniken, waar hij draagt ​​een "tau kruis" (vergelijkbaar met een T). Deze is afkomstig uit het oude Egypte en was een symbool van onsterfelijkheid. In zijn hand draagt ​​hij ook een belletje dat hij de woestijn gebruikt voor het verjagen demonen en geesten. In de rechter afbeelding laat zien 'bespotting van Job' (het Boek van Job in de Bijbel).
Vanaf dat moment komt een houten beeld van de Madonna en triomf kruisbeeld wordt geacht te zijn uitgevoerd, voor de Zweedse kerken formatie in 1520, de Haaken Gulleson van Enånger in Hälsingland. Houten sculptuur wordt gezegd dat het St. Anna met de Maagd Maria weer te geven.
Alno oude kerk was van het eiland enige kerk tot 1896, toen Alnö nieuwe kerk werd voltooid. De kerk was in gebruik tot het werd te klein en een houten kerk werd gebouwd, die helaas brandde al naar beneden 1888e De kerk wordt nu alleen gebruikt in de zomer en is een zeer populaire bruiloft kerk.

 De Kerk van de activiteiten verplaatst naar de nieuwe kerk, en de oude kerk stond verlaten voor 30 jaar, voorafgaand aan rond 1930 begon de unieke middeleeuwse kerk te herstellen.(maar daar over later)
Vandaag, Alnä Gamla Kyrka,  is veel gewild als een bruiloft kerk.