vrijdag 24 februari 2012

Stockholm

Voor de Scandinaviër ligt Stockholm, met z´n voorsteden (1,8 miljoen inwoners) al hoog in het noorden. De Scandinaviër denken aan Stockholm als het kloppend hart van hun land. Inderdaad is de Zweedse hoofdstad de sprankelend bron van het economische en culture leven in Scandinavië.

Niet voor niets staat de stad bekent als het "Venetië van het Noorden" of de "Koningin van de Mälaren" De eigen lijk stad is gebouwd op 14 eilanden. Alleen het Noorden van de stad ligt op het vasteland, De totale Archipel bestaat uit 24.000 eilanden en eilandjes.

Stockholm heeft veel schitterende museums, heel veel winkels, (helaas geen quilt of stoffen winkels) schitterende gebouwen,  en daarom zal ik jullie ook aanraden, neem een dag kaart met de toeristen bus, en hop of en af, en ga alles op je gemak bekijken de eerste dag , en beslis dan de volgende dag waar je naar toe wilt.

Breng een dag door in Gamla Stan (ook daar over later) ga daar ´s avonds heerlijk eten, wat dat gedeelte leeft zomer en winter door.

Een aanrader als je naar Stockholm gaat is om de kaart aan te schaffen 
Deze geeft je recht op gratis vervoer, entree museums, etc, kijk maar even op de site.

Hij is ook verkrijgbaar bij het toeristen bureau, wat een goed uitgangs punt is, om Stockholm te gaan onderzoeken .

Ga ook de metro´s in, ook met deze kaart, geeft dit gratis toegang, je zult daar de mooiste kunst aantreffen, maar daar over later