woensdag 24 juli 2013

Lill Babs museum in JärsvöLill-Babs, geboren als Barbro Margareta Svensson  Jörsvö, op 9 maart 1938, is een Zweedse zangeres.
 Op 15-jarige leeftijd werd ze ontdekt op de radio, door  SIMON Brehm, en mocht ze audities gaan doen, in 1954  nam ze haar eerste plaat op, Min mammas boogie. Ze kwam meer een meer in de belangstelling, maar werd toen zwanger. Dat kon ze niet verbergen en ze keerde terug naar huis om er het leven te schenken aan een dochter. Lill-Babs' dochter is maar 9 maanden jonger dan haar broertje.

  Naar haar oude werk kon ze niet meer want Simon Brehm had al een andere zangeres gevonden. Ze vond iemand anders en had opnieuw succes, waarop Brehm haar terugvroeg.
 
In 1960 en 61 deed ze mee aan Melodiefestiavelen  in de hoop zo haar land te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Beide pogingen leken te mislukken. Siw Malmkvist, die in '61 het Melodifestivalen won met April, april, moest tijdens het liedje fluiten, maar telkens als ze dat moest doen, kreeg ze de slappe lach. Daarom verkoos de Zweedse omroep haar thuis te laten en stuurden ze alsnog Lill-Babs, die uiteindelijk met 2 punten, 14e werd.

In de jaren zestig werd Lill-Babs ook in Duitsland bekend.

In 1966 kreeg ze samen met Lasse Berghagen een dochter. Een jaar later overleed Simon Brehm. Dit was een zware klap voor de zangeres. Ze heeft 3 dochters.

In  Järsvö heeft Lill Babs een eigen museum , waar het leuk vertoeven is, zowel voor jong als oud. 
Zet je auto neer, dan gaan we eerst even koffie drinken.
Heb je er wat lekkers bijgenomen!!
 
Je kunt beneden en boven zitten en dan onderhand genieten van vele foto´s van Lill Babs met veel bekenden die ze in al die jaren heeft ontmoet.
Of we kunnen ook buiten gaan zitten in het zonnetje!!
Links is het museum en rechts.... laat ik je zo zien.....
in het museum vind je veel kleding en ander memorabilia van Lill Babs

en ja dan is er ook wat voor de kinderen, waar de ze zich even wanen in de oude tijd van toen, en jezelf kan zien, hoe het er vroeger uitzag

 En als je dan nog even tijd hebt, boven het restaurant is altijd wel tijdens de zomer maanden een winkel.
Waar je lokaal handwerk vind.

Veel plezier in Järsvö

Groetjes Joke