donderdag 6 juni 2013

Het eiland Djurgården in Stockholm, wat is daar allemaal te beleven!

Djurgården als naam (vertaald naar Nederlands: "De Diergaarde") slaat op het feit dat dit vroeger de koninklijke jachtmarken waren. Dit heeft zich door de geschiedenis ontwikkeld van een privè-koninklijk gebied naar een algemeen toegankelijk nationale park. Omdat de grond nog steeds eigendom van het Rijk is, zijn er hier veel rijksmusea gelegen.

Zoals:

Het Nordiska museum:
 Op het schiereiland liggen een aantal musea, waaronder het beroemde Vasamuseum.
 en is er een bekend attractiepark Tivoli Gröna Lund en opende voor het eerst de poorten in 1883. In 2003 vierde het park dat het 120 jaar oud was met onder andere een nieuwe achtbaan.

Skansen is een openlucht museum en dierentuin op het eiland Djurgården. In Skansen vind je een verzameling van 400 oude gebouwen, de oudste dateert uit de 12e eeuw.
Wandel tussen de oude boerderijen en huizen en ontdek in dit park hoe de Zweden vroeger leefden. Absolute aanraders zijn de kerk en uitkijktoren.

. De dierentuin heeft een grote collectie wilde Scandinavische dieren, zoals elanden, rendieren, vossen en beren. Net als in de meeste andere dierentuinen zijn er ook exotische diersoorten te bezichtigen.
Waar ik zelf nog niet ben geweest, dus dat staat op mijn lijstje.

En dan is er Cirkus Djurgård:
 een circus en restaurant, en er is plaats voor 1650 bezoekers. Het werd gebouwd in 1892 en werd origineel gebouwd als circus, momenteel word het gebruikt voor shows en concerten, maar het is een schitterend gebouw en de moeite waard van een bezoekje.

ook bevind zich op het eiland het:

 Het Biologisch museum bestaat al sinds 11 november 1893 en was een van de eerste musea die het dier in zijn natuurlijke habitat plaatste. Je kan hier in 360 graden verschillende Scandinavische dieren bewonderen zoals: elanden, beren, reeën, dassen, hazen, vogels en veel meer.
 


Het biologiska museum is architectonisch ook bijzonder door de ronde vormgeving en de complete houten constructie. Ontworpen door architect Agi Lindegren en gebaseerd op de Noorse staafkerken.


er is heel veel te beleven op dit schiereiland, trek er zeker een paar dagen voor uit.

Fijne dag allemaal groetjes Joke