maandag 4 februari 2013

In het Falun museum

is heel te zien, dus het is de moeite waard om dit een bezoekje te geven, als je daar in de buurt bent.

Dalarna Museum is dalafolkets eigen museum - open voor de wereld. Het weerspiegelt de regio gemeenschappelijk cultureel erfgoed met zijn karakteristieke geschiedenis, traditie en cultuur, die ook vandaag de dag kan worden ervaren door de bezoek door de regio. Als toerist, moet u uw bezoek beginnen in het Dalarna Museum  om de tradities in deze omgeving te kunnen begrijpen.

Gaan jullie mee naar binnen.
Dit is een schilderij dat een in de entree hal hangt

De Dalarna Insurance Company Arts Trust, opgericht in 1996 met als doel het ondersteunen van onderzoek naar de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Dalarna, in de eerste plaats via de verwerving en het behoud van waardevolle artefacten. Sindsdien is de Arts Trust heeft gekocht kunstwerken voor meer dan 6 miljoen kronen, geconserveerd en bewaard in de collecties van Dalarnas Museum.
 Je vindt er deze kamer:
 

Interieur van de Backhansgården boerderij in Svärdsjö met schilderijen ondertekend Malar Erik Eliasson 1781.
De kamer van Selma Lagerlof, klik hier dan kom je op een artikel wat ik hier over heb geschreven
Dan vind een afdeling met allerlei Dalarna paardjes, dit is het grootste assortiment, wat ik ooit heb gezien, klik hier, ook daar heb ik over geschreven.
Schitterende klederdracht, klik hier,Wanneer de nieuwe Dalarnas Museum werd gepland in de late jaren 1950, de permanente tentoonstelling van kunst en kunstvoorwerpen uit Dalarna natuurlijk gevormde een belangrijk onderdeel van de plannen. Toe te voegen aan wat toen een vrij schamele verzameling, Ragnar en Birgit Åhlen schonk een grote kunstcollectie en een trustfonds om meer kunst te kopen voor het museum. De collectie is inmiddels uitgegroeid tot bijna 500 stuks en heeft betrekking op kunstwerken uit de 18de eeuw tot onze tijd. klik hier dan kan je de collectie zienDan is er een schitterende collectie Zweedse houtwerk te bezichtigen, klik hier
Nog een kamer, je komt dit door het hele museum tegen.
Veel textiel
 En ook veel moderne kunst.
En mis het winkeltje niet.

Ik hoop dat als jullie ernaar toegaan, dat jullie net zo gaan genieten als ik heb gedaan, ik ga er dan ook beslist terug.

Fijne dag allemaal groetjes Joke