maandag 25 februari 2013

Het verhaal van de draak poort.


Het Jaar 2000 is het jaar van Dragon.

De wijze man suggereerde dat Mr.Li , dat hij voor een harmonische land moest zoeken met een groene natuur. Het land zou een koud klimaat moeten hebben en dat ten noordwesten  ligt van China.

 Het land bleek Koninkrijk Zweden. Dhr. Li zocht een plaats in het midden van het land, en daar vond hij harmonieuze Feng Shui. Een verhaal van de moderne natuur is nu begonnen. Dragon Gate is als een mysterieuze boek, meneer. Li is een mysterieuze man. Ga door het hek te blijven lezen en te genieten van het boek, en om aan de heer kennen. Li. "Een van de vreemdste plaatsen hebben we in Zweden, de Dragon Gate in Älvkarleby buiten Gävle. In het verleden kon je er te eten, nu nemen ze 200 kronen binnenkomst, onder andere,om kopieën te zien van het terracotta leger.


Dit is Chris, die een weekje bij ons op vakantie kwam, en we de dag van aankomst het samen hebben bezocht.
Dit is de ingang vanaf het parkeerterrein
Dit is de binnenplaats, het hoge gebouw in het hotel en restaurant.


Het project begon in 2004 en de eerste fase van de bouw werd voltooid op 6 juli 2008, toen het centrum museum opengesteld voor het publiek. Toeristische en culturele activiteiten op het Dragon Gate.

 
Dragon Museum bevat een overzicht over China, de ontwikkeling, natuurlijke en culturele geografie en architectuur. Het museum heeft een 150 meter lange arcade ,als je binnen komt zie je overal schilderijen en foto´s van de ontwikkeling van China, toen Chris en ik daar waren , waren ze er nog mee bezig. De bouw heeft 3 jaar vertraging opgelopen, door de overtreding van de wet uit China .Ze kregen een boete van 1.1 milljoen euro!

Als je zo voor het leger staat werd je toch wel even stil.

Fijne dag allemaal groetjes Joke

 

6 opmerkingen:

 1. Wel heel vreemd om dit allemaal zo te zien in Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat doet die mysterieuze vrouw daar op die mysterieuze plek helemaal in Zweden???? Die vrouw zit nu achter haar lappietoppie herinneringen op te halen aan een heerlijke week bij vriendinnetje Joke!!
  Wat was dat bijzonder joh, om dat allemaal te zien, vooral ook het terracotta leger! Wat heb je me toch op veel mooie en interessante plekjes gebracht. Ik vergeet het nooit meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Joke,ik zie nu pas het leger. Toen wij 25 jaar geleden in China waren zijn wij daar geweest. Er stond een heel groot leger met prachtige krijgers. Je weet niet wat je ziet.Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, wat bijzonder! Zelfs de terracotta krijgers zijn voor een deel erheen gebracht?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw Joke, Ik weet dat je nu volop in de sneeuw zit (hier ook maar niet zoveel) maar toch woon je in een prachtig land. Ik heb de indruk dat Zweden open mensen zijn die met iedereen praten. Kijk zo'n feestje waar ieder zijn stoeltje meebrengt, dat vindt je hier niet hoor. Misschien omdat je buren veraf wonen dat jullie gemoedelijker zijn , maar dat vindt ik zo leuk; Bedankt voor de prachtige foto's, en die lopissen, daar hebben ze echt mooie dingen niet zoals een rommelmarkt hier. Groetjes Viviane

  BeantwoordenVerwijderen

Dank jullie voor jullie bezoekje,
Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita