donderdag 31 januari 2013

Carl Larsson-gårdenDit huis (museum) is een zeer populaire bezienswaardigheid en staat in het idyllische plaatsje Sundborn, 13 km ten noordoosten van Falun.
  Dit was het woonhuis van Carl en Karin Larsson en heet "Lilla Hyttnäs". Het is zeer de moeite waard om te bekijken, vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in Zweeds design en binnenhuis-architectuur. 
Dit ben ik, voor het huis
Carl Larsson (1853 – 1919) was een bekende Zweedse kunstenaar en samen met zijn vrouw Karin heeft hij tot op de dag van vandaag grote invloed op design en woninginrichting.
Dit boek is pas uitgekomen, een heerlijk boek om te hebben van Karin
  Carl verwierf vooral grote bekendheid vanwege zijn aquarellen. Tevens werkte hij met olieverf en maakte meer dan honderd etsen.


Carl was een tijdgenoot van Anders Zorn, de beroemste schilder van Zweden. Het Zorn museum staat in de plaats Mora, gelegen ten noorden van het Siljan meer.  Daarnaast maakte hij muurschilderingen en hield zich samen met Karin bezig met binnenhuisarchitectuur.

Het huis is een kunstwerk op zichzelf, schitterend gecreëerd door de Larssons. Alle textiel in het huis zijn ontworpen en gemaakt door Karin en ook de meeste meubelstukken zijn door haar ontworpen. 
 Het huis is een decoratief geheel met een harmonie van kleuren, speels houtwerk en natuurlijke schoonheid. Het interieur is nog steeds een bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld.


Dit is een kussen dat ik heb gemaakt, naar een ontwerp van Karin.

Hoop dat jullie even een gezellig dagje zo samen met me hebben gehad.
Fijne dag allemaal groetjes Joke